Gausta – Skiferie på Telemarkens højeste og smukkeste fjeld

I Telemark i syd-Norge ligger Gaustablikk for foden af den 1883 meter høje Gaustatoppen, som er et af Norges bedste udkigssteder og Telemarks højeste fjeld. Telemarkens højeste fjeld og efter manges mening også de smukkeste. Her kan du tage hele familien med på skiferie. Skicentret på Gaustablikk har god plads til at boltre sig på med i alt ca. 34 km nedfarter i snesikkert, godt alpint terræn. Helt perfekt for en skiferie. Her er plads til både nybegyndere og øvede, der søger udfordringer på en skiferie.
Check boliger og ophold i Gaustablikk


Alpint og snowboard

Her er 33 pister af forskellig sværhedsgrad. Den længste pist er 2500 meter lang og samlet har anlægget 34 km præparerede pister. Tre bakker har belysning med aftenskiløb to gange om ugen. På Gaustablikk kan du være heldig at krydre din skiferie med en kæmpe oplevelse: offpiste ned ad det 1.883 m høje fjeld Gaustatoppen. Turen op er med en tunnelbane midt inde i fjeldet. Den kun er åben for offentligheden nogle få dage om året, og så træder du ud af en lille jerndør med udsigt til Sydnorge. Vildt og snesikkert offpiste ned ad Sydnorges højeste fjeld Gaustatoppen.
TIP: Gaustablikk har bl.a. også en af verdens bedste baner for speedskiing. PSSST....Rjukan ved Gaustablikk regnes som Nord-Europas bedste sted for isklatring. Over 192 islagte fosser i en lang og stabil vintersæson gør at forholdene er meget eftertragtede for is-klatrere fra hele verden.
Check også Fakta Alpin i Gaustablikk


Langrend

Snesikre Gaustablikk har ca 80 km maskinpræparerede langrendsspor af forskellig sværhedsgrad. En let nybegyndertur på 2 km til en rigtig højfjeldstur på 23 km. Belyste løjper.
Check også Fakta langrend i Gaustablikk


Børn

Legeområdet på Gaustablikk har 50 m rullebånd, og her er gratis skileje til danske børn, dog kun under 6 år. Kommer børnene tidligt på skiferie, overhaler de hurtigt mor og far. Op til 6 dage om ugen arrangeres aktiviteter for børn i alle aldre. Hopkonkurrence, Telemarks Cup og skilege.


Mad og drikke

I skicentret er der et cafeteria, og efter en lang dag på skibakken eller i løjperne frister det måske at fortsætte med after-ski med efterfølgende svingom på diskoteket.