menu_icon_aboutCreated with Sketch. menu_icon_bikeCreated with Sketch. menu_icon_crosscountryskiCreated with Sketch. menu_icon_hotelCreated with Sketch. menu_icon_houseCreated with Sketch. menu_icon_mapCreated with Sketch. menu_icon_promotionCreated with Sketch. menu_icon_skiCreated with Sketch. menu_icon_skierCreated with Sketch. menu_icon_skipassCreated with Sketch. menu_icon_skischoolCreated with Sketch. menu_icon_snowwarantyCreated with Sketch. menu_icon_specialCreated with Sketch. menu_icon_walkCreated with Sketch.
Åre i Sverige, udsigt fra liften og par på ski

Skiferie i Åre – Kæmpestort, supergodt og flot

Åre er Nordens største skisportsområde og har noget af det bedste skiløb, som I kan tænke jer på en skiferie. Her er utroligt smukt. Samtidig er Åre by en rigtig hyggelig fjeldby med sin helt egen atmosfære og liv. Et bjerg og en by, og et landskab som er helt anderledes. Så vil du have stor variation og "alpestemning", så skal du vælge Åre til din næste skiferie.
Åre ligger lidt længere nordpå end mange af vores andre skidestinationer. Men du kan nemt komme frem med enten nattoget fra Malmö eller med fly til Östersund. 
Men toget ankommer I midt i selve byen Åre om morgenen. Så bor I her tæt på lift og pist, så kan I gå med jeres bagage til jeres bolig. Alternativt kan I tage en taxa det sidste stykke eller kører med en af busserne. Under alle omstændigheder, så har I mulighed for at komme ud på ski allerede på ankomstdagen. 
Vælger I at flyve til Östersund kører der en bus fra lufthavnen til Åre by. Faktisk er der også busser fra Tronheim, som ligger lidt længere væk, men hvor der også findes gode flyforbindelser. 
Bussen fra lufthavnen i Östersund tager cirka 1 - 1½ time. Fra Tronheim tager det cirka 3 timer. 
Hyttespecialisten kan hjælpe jer med at bestille tog og vejlede omkring fly og bus. 
 

Check boliger og ophold i Åre

Alpint og snowboard

Skiløb fra 1274 m.o.h. godt over 100 piste, 1 nedfart på 6,5 km og en ekstraordinær god højdeforskel. Der er ialt 90 fantastiske kilometer at løbe ski på. Et stort udvalg af grønne og blå piste, flest røde og et par sorte gør området attraktivt for de fleste alpinentusiaster. Prøv morgenski på Åreskutan og oplev verden som ny. Snowboardpark, funpark m.m.

Check også Fakta Alpin i Åre

Langrend

Gode, men ikke så mange, spor fordelt i de 3 områder Duved, Ullådalen og Åre Björnen. Sporafgifter kan forekomme. Ca. 58 km.

Check Fakta Langrend i Åre

Børn

Skiskole til alle aldersklasser, også 3 årige. Björnlandet og Vildmarksstigen er populære. De lidt større børn som har prøvet alpinski nogle gange har gode betingelser. Gode parker til at udvikle bræt-kompetencer. Og det varer ikke længe for nybegynderne kan komme med på lidt lægere ture på de grønne og blå pister. Aktiviteter Snescooter, hundeslæde, spa, badeland.

Mad og drikke

I Åre kan I spise alt fra japansk til jämtlandsk. Her er noget for alle; restauranter, puber med god mad, fastfood, natklubber, indre barer og familierestauranter. De gode restauranter gør meget ud af at bruge lokale produkter og det smager virkelig godt. Det er også muligt at handle ind flere steder, hvis I selv vil lave mad. Supermarkederne ligger ved Åre by. Bor I i et af de andre områder kan I handle ind på nettet hos Ica og få leveret jeres madvarer i boligen. Man kan også købe fint lokalt kunsthåndværk.

Stor begivenhed: VM i skiskydning

I Östersund cirka 100 km fra Åre: . Vær med når verdenseliten samles for at dyste om medaljerne i VM i skiskydning fra den 7. marts til den 17. marts 2019. Det bliver en oplevelse i verdensklasse med masser af konkurrencer og en stor folkefest hver dag. Du kan bo i Åre og nemt komme frem og tilbage til Östersund med enten tog eller bus. Du kan altså få fantastiske oplevelseri Östersund og fantastisk skiløb i Åre. 
Se meget mere om VM i skiskydning her: http://www.2019ostersund.se/